0 0
Turkse linzensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram wortel
200 gram Rode linzen
1 blik Gepelde tomaten
2 stuks Ui
2 stuks Teentje knoflook
30 ml Olijfolie
5 gram Paprikapoeder
5 gram Komijnzaad
Naar smaak rode peper
5 gram Koriander
20 gram Roomboter
2 stuks Bouilionblokje Groentesmaak
1 liter Water
15 ml yoghurt

Nutritional information

199
Calorieën
29 gram
Koolhydraten
6 gram
Vetten
8 gram
Eiwitten

Turkse linzensoep

Wat een smaakexplosie!

Dit is echt mijn favoriete soep! Mijn vader maakte hem vroeger toen ik klein was, en nu maak ik mijn eigen gezin er regelmatig blij mee!

Dit recept is voor een flinke pan soep, nodig je vrienden uit, of vries wat over blijft in voor een andere keer!

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

let’s do this!

1. Doe de olie in een koekenpan en voeg de knoflook en kruiden toe. (Wanneer je de kruiden toevoegt in de hete olie komt de smaak straks beter terug in de soep)
2. Voeg naar smaak de rode peper toe, wanner je niet van heel pittig houdt kun je de zaadjes er uit halen.
3. Snijd ondertussen de wortel in stukjes, voeg toe en bak een paar minuutjes mee.
4. Voeg vervolgens ca 1 liter water toe.
5. Voeg de bouillon blokjes toe en de linzen en laat 10 minuutjes koken.
6. Voeg nu de tomaten toe en laat nog 10 minuutjes doorpruttelen.
7. Staafmixer erin en pureren maar, het is de bedoeling dat het een lekkere stevige soep is.
8. Om het helemaal af te maken kun je wat kruiden (koriander en gemalen komijnzaad) in een steelpannetje verwarmen, voeg dan een klontje boter toe en laat samen smelten. Voeg dit samen met wat yoghurt toe aan je soep.
9. Eet smakelijk!

foodiesuus2

previous
Gezonde ontbijt-bowl
next
Broccoli-kip salade

Add Your Comment