0 0
Thaise kipsalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Kipfilet
25 gram Panko
1 stuk Eieren
15 gram Bloem
20 gram Sesamzaad
150 gram Veldsla
200 gram wortel Julienne gesneden
150 gram Paprika
100 gram Komkommer
1 eetlepel Soyasaus
1 eetlepel Sesamolie
1 eetlepen Rijstazijn
1 eetlepel Gembersiroop
1 eetlepen Mayonaise
Naar smaak rode peper
Zout&peper
2 stuks Lenteui
15 gram Koriander

Nutritional information

520
Calorieën
26 gram
Koolhydraten
26 gram
Vetten
45 gram
Eiwitten
10 gram
Vezels

Thaise kipsalade

Om je vingers bij af te likken!

Deze salade is zo ontzettend lekker! Heerlijke krokante kip, gecombineerd met lekkere groenten in een heerlijke zoet - pittig sesam - gember dressing!

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Let’s do this!

1. Sla de kipfilet plat tussen twee stukjes vershoudfolie, gebruik hiervoor bijvoorbeeld de achterkant van een pan. Snijd vervolgens de kip in lange stukken.
2. Zet drie bakjes klaar met hierin de bloem, geklopt ei, en de panko. Je haalt de kip eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.
3. Ben je hiermee klaar dan kun je de kip, bij voorkeur, in de aifryer bereiden. In de oven kan ook. Ze de airfryer of oven op 180 graden. De kip heeft in de aifrayer zo’n 5 tot 7 minuutjes nodig. Houdt in de oven zo’n 10 minuten aan en controleer dan even of de kip gaar is.
4. Laat de kip vervolgens even afkoelen en snijd in kleine reepjes.
5. Maar ondertussen vast de dressing klaar; voeg de mayonaise, sojasaus, sesamolie, rijstazijn, gembersiroop en sesamzaadjes bij elkaar en klop tot een lekkere dressing. Wil je wat meer pit? Voeg dan wat rode peper toe.
6. Maak je bordje klaar met de sla, komkommer, wortel en paprika en schenk hier de dressing overheen.
7. Voeg de kip toe en maak af met wat lenteuitjes en koriander.
8. Geniet!

foodiesuus2

previous
Broccoli-kip salade

Add Your Comment