0 0
Pepernoten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 eetlepels Amandelmelk
1 theelepel Bakpoeder
1,5 eetlepel Koek&speculaaskruiden
50 gram Kokosbloesemsuiker
100 gram Quinoameel
40 gram Kokosolie

Nutritional information

138
Calorieën
27 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
45 gram
Vet

Pepernoten

Glutenvrij!

Omdat ik gek ben op pepernoten en er geen genoeg van kan krijgen deze gezonde variant op de pepernoot!

Door de quinoameel is het een glutenvrij nootje. Ook heb ik de suiker vervangen door kokosbloesemsuiker. Kokosbloemsemsuiker heeft een GI van 30 – 35. Zorgt hierdoor amper voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel waardoor je “dipvrij” blijft. Kokosbloesemsuiker wordt hoog in de kokospalm uit de bloesems getapt en ingedikt boven het houtvuur in een ketel. Geen fabrieksmatig geneuzel en daar betaal je dan ook voor. Kokosbloesemsuiker bevat alle stoffen nog die het oorspronkelijk ook had in de palmboom, je lichaam kan hier echt wat mee. Beter nog, je lichaam wordt er blij van!

Snel, simpel én lekker!

Geniet!

P.s: De voedingswaarden die erbij staan gelden voor 10 pepernoten :-)

  • 60 min
  • Serves 40
  • Easy

Ingredients

Directions

Let’s do this:

  1. Weeg al je producten af en gooi alles in een grote bak.
  2. Kneed met je handen tot een mooi deeg, is hij te korrelig, voeg dan nog een klein beetje melk of boter toe.
  3. Maak er een mooie soepele deegbal van en rol deze in huishoudfolie zodat het deeg 30 minuutjes kan rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  5. Haal na een half uurtje het deeg uit de koelkast en rol er kleine balletjes van. Je kunt er zeker 40 uit halen.
  6. Leg ze op een oven plaat met bakpapier en druk ze zachtjes een beetje plat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de balletjes.
  7. Bak de pepernoten in 15 minuten goudbruin en gaar.
  8. Eet smakelijk!

foodiesuus2

salademetballen
previous
Salade met ballen!
pompoenpannenkoeken
next
Pompoen pannenkoeken

Add Your Comment