0 0
Gezonde Aspergesoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Wat je over hebt Asperge schillen
1 liter Water
40 gram Boter Het liefste roomboter
40 gram Bloem
Naar smaak Zout&peper
Naar smaak Nootmuskaat
Citroensap

Nutritional information

112
Calorieën
7.7 gram
Koolhydraten
1.1 gram
Eiwitten
8.3 gram
Vet
0.3 gram
Vezels

Gezonde Aspergesoep

Een heerlijk gezond soepje met maar 112 kcal per kom!

Asperges ook wel het witte goud genoemd, wat een heerlijkheid!

Maar het schillen is wel even een gedoe, en na dat harde werken de schillen weggooien? ZONDE! Niet doen dus!

In de schillen zit de meeste smaak, maak er deze heerlijke soep en simpele soep van. Zo heb je dubbel plezier van je asperges!

Eet smakelijk!

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Let’s do this!

  1. Doe de overgebleven schillen en onderkantjes van de asperges in een ruime pan.
  2. Giet er 1 liter water bij en laat ongeveer een half uurtje koken.
  3. Smelt ondertussen de boter en de pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot het een glad mengsel is geworden.
  4. Giet het water met de schillen ondertussen af door een zeef. Ja de schillen mogen nu weg 🙂
  5. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe aan je mengsel van boter en bloem en roer goed door met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat eventjes koken zodat de soep wat dikker wordt.
  6. Breng de soep lekker op smaak met peper en zout. Wat nootmuskaat en/of citroensap is ook erg lekker.
  7. Wil je de soep wat romiger hebben? Voeg dan wat room toe. je soepje is dat wel iets minder verantwoord maar wel erg lekker!

 

foodiesuus2

previous
Appel, hazelnoot – havermout koekjes
next
Broccoli – bonen soep

Add Your Comment