0 0
Brownie van zwarte bonen met dadels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

264 gram Zwarte bonen uitgelekt
100 gram Dadels Even wellen in gekookt water
1 eetlepel Kokosolie
25 gram Walnoten
2 stuks Eieren
2 scoops Whey Ik gebruik vanille whey van body&fit
2 theelepels Bakpoeder
50 gram Cacao poeder
Een paar stukjes Pure chocolade
2 eetlepels Honing

Nutritional information

155
Calorieen
10 gram
Eiwitten
18 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet

Brownie van zwarte bonen met dadels

Een healthy alernatief voor de brownie!

Lekker eten en toch gezonde keuzes maken, dat doen we allemaal natuurlijk het liefste. Maar af en toe wil je je tanden toch in iets héél erg lekkers zetten zoals bijvoorbeeld een vers gebakken brownie…Maar aiiii voor je het weet heb je zo’n 500 calorieën achter je kiezen zitten en dan stop je nog op tijd ook. Laten we het maar niet hebben over je schuldgevoel achteraf…nee niet heel erg bevredigend…

Maar niet getreurd, goed nieuws!

Met dit heerlijke recept bak je binnen no time een super lekkere brownie waar je zeker geen schuldgevoel van hoeft te krijgen. Sterker nog: Hij past prima binnen jouw gezonde levensstijl.

Met maar liefst 155 calorieën per plak... en ja dat is een flinke plak :-)

Zonder schuldgevoel genieten van een heerlijke gebakje!

  • 40 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Let’s do this!

  1. Zorg voor een goede keukenmachine, door de bonen en dadels wordt het een stijf beslag.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Laat de dadels een half uurtje van te voren even weken in gekookt water.
  4. Doe de bonen samen met de eieren, whey poeder, honing, cacoa, bakpoeder, kokosolie (laat hem eventjes smelten van te voren in een pannetje of in de magnetron), en de dadels in de blender of keukenmachine en blenden maar!
  5. Heb je een mooi glad beslag (hij blijft dik) voeg dan de kleine stukjes chocolade en walnoot toe.
  6. Lepel het beslag in een goed ingevette schaal (als je er een bakpapier in stopt haal je hem er het mooiste weer uit) en dan mag hij voor 30 minuutjes de oven in.
  7. Check even of hij gaar is door er met een mesje in te steken, blijft er nog veel beslag aan zitten dan moet hij nog eventjes terug, maar pas op dat hij niet te droog wordt!
  8. Okay nu het lastigste van alles: Héél eventjes wachten tot hij een beetje is afgekoeld en smullen maar!

foodiesuus2

ontbijtje2
previous
Kwark met nootjes en chocolade
Rosbief Salade
next
Eiwitrijke salade met rosbief

Add Your Comment