Blog #9 Welkom back!

Lees: Terug na een mini break – misselijkheid

 

Zo hallo dan, dan ben ik weer! Ben je weggeweest dan? Nou eigenlijk niet, maar zo voelt het voor mij wel een beetje. Het mooie nieuwe over mijn zwangerschap heb ik inmiddels met jullie gedeeld. Wat een geluk, en ik besef mij dan ook maar al te goed dat het niet voor iedereen is weggelegd. Ik wil dan ook niet te veel klagen, maar man wat ben ik ziek geweest! Ik voelde me vanaf het begin af aan kotsmisselijk! Geloof me; dan duren 3 maanden lang hoor! Blegh ik had echt nergens zin in, en al mijn gewoontes en patronen verdwenen als sneeuw voor de zon. Net zoals mijn energie, motivatie en gezonde levensstijl 😉 BRB! Nou daar zijn we weer!

Inmiddels voel ik mij weer stukken fitter, op wat ongemakjes na, maar hey dat hou je toch! Dus we pakken de draad weer op. Waar was ik gebleven? Oh ja! Ik heb net een nieuw bedrijf op gezet: Van wegen naar leven! Tijd om weer lekker aan de slag te gaan, maar waar begin ik? Is was of as we speak ben de draad wel een beetje kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik een hele fijne coach gevonden die de aankomende maanden met mij aan de slag gaat om voor mijn verlof écht nog even wat neer te gaan zetten.

We beginnen met de losse eindjes, dat is al een klusje op zich! En ik wil mijn weer gaan focussen op wat ik graag doe, jullie helpen bij het vinden van een gezonde levensstijl! Het begint bij mij in ieder geval alweer flink te kriebelen om lekkere recepten met jullie te delen en weer meer te gaan bloggen!

Tot zover mijn update over mijn mini break van de afgelopen maanden, ik zal de aankomende periode weer lekker veel met jullie delen, om jullie te helpen en te inspireren! Stay tuned!

 


Blog #8 Lekker in je vel!

Lees: Hoe wij vrouwen andere vrouwen scannen in bikini

De eerste warme zomerdag van het jaar, heerlijk! Hier hebben we met z’n alle naar uitgekeken! Het was warm, 30 graden en dus zoeken we massaal verkoeling op. Strandjes en recreatie plassen stromen vol met mensen die allemaal willen genieten van het mooie weer. Bij ons was het niet veel anders, ook wij stapte op de fiets om met ons zoontje. Lekker te genieten van het mooie weer bij een zwamwatertje in de buurt. Maar bij mij kwam er wel wat meer bij kijken, en ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben;-)Ik neem je graag mee in mijn gedachtes:
Warm, verkoeling, bruin worden, zwemmen….bikini euhh oh ja bikini. We ‘moeten’ weer voor het eerst in bikini. Ik weet niet hoe dat bij jullie is maar ik kan niet spreken over en liefdes relatie met mijn bikini. Het is ten eerste altijd een ontzettend gedoe om de juiste te vinden. Ik heb nou eenmaal flinke billen en een broekje vinden die lekker zit en ook nog een mooi staat is voor mij echt hel. Nu wil het zo zijn dat ik dit jaar zowaar geslaagd ben voor jaja 2(!) bikini’s waar ik me echt wel lekker in voel dus 1-0 voor Suus!

Bij het aantrekken van mijn bikini werp ik een blik in de spiegel. ‘Had ik toch niet beter nog een paar kilo kunnen afvallen’ en ‘Een zonnebank had ook geen overbodige luxe geweest’ zijn de gedachtes die als eerste in mij opkomen. Te laat niets meer aan te doen…
Bij aankomst op het strandje gaat de lange jurk uit, tenminste bij mij, het valt mij namelijk op dat er veel vrouwen rondlopen met badkleding en er toch een shirtje, broekje of jurkje over aanhouden. Ik vind het fascinerend, maar begrijp het wel. We zijn allemaal onzeker en we gaan er allemaal op een andere manier mee om. En dan betrap ik mezelf op iets…Zodra ik lekker geïnstalleerd op mijn handdoekje zit begint het grote scan werk. En dan bedoel ik niet het ‘Spot die lekkere vent in die zwambroek’ scan werk. Nee nee, dit is iets anders. Wij vrouwen scannen andere vrouwen. En het grote vergelijkingen kan beginnen; In eerste instantie zie je alleen maar alles wat mooier en beter is in vergelijking met jou. Wat is dat toch? Dat we ons constant willen vergelijken met anderen? En dat we van anderen het mooie zien en van onszelf vaak als eerste zien wat we niet mooi vinden.

Ik werp een blik opzij en kijk naar mijn vriend, doet hij het ook? Of is hij wel opzoek naar die mooie vrouw in bikini? Nee, ik kom er achter na wat navraag dat hij precies hetzelfde doet!
De vraag is natuurlijk of het erg is dat we dit doen, nee het is niet erg, het viel mij gewoon op. Het is ook goed, even uit je Instagram wereldje stappen en om je heen kijken in de echte wereld waar niet alleen de perfect afgetrainde lichamen rondlopen. Jezelf vergelijken met andere is niet erg, het geeft juist aan de je leeft, je rondkijkt en mee doet in de maatschappij. Het zou alleen zo mooi zijn als je wat meer tevreden over jezelf zou kunnen zijn. Wanneer ik een moeder met haar kind zie spelen en ik zie haar buikje dan denk ik wauw! Wat mooi dat daar een kind in heeft mogen groeien, wat een fantastisch lichaam heeft zij! En hey dat heb ik ook!

Sta eens wat vaker stil bij wat je lichaam allemaal kan, en wat je lichaam je allemaal geeft. Je bent gezond, kunt jezelf bewegen! Je leeft! Misschien heb je wel een kind gekregen, en is je buik gaan lubberen, nou en? Je hebt het mooiste gedragen wat je je maar kunt bedenken! Misschien heb je wel wat kilootjes teveel, maar ben je wel gezond en ben je hartstikke gelukkig; chapeau! Meer uit het leven halen is voor vitaliteit voor staat.
Ik ben in ieder geval niet meer afgetraind, een die paar extra kilootjes? Ach, ik zie mijn zoontje genieten van het water en denk terug aan een mooie dag die ik gisteren heb doorgebracht met vrienden vol met dansjes en biertje. Ik zit hier, in mijn nieuwe bikini en ben hartstikke gelukkig en gezond!

Hoe ik jou hiermee kan helpen als vitaliteitscoach? Stuur mij een berichtje voor een vrijblijvende intake!


Blog #7 Een nieuwe start!

Lees: Waarom ik lachend op mijn fietsje stap

Maandagochtend; voor vele het moment van de week om tegen op te zien. Maar deze week niet voor mij! Waar ik normaal op de zondagmiddag een beetje een zeurend stemmetje in mijn achterhoofd hoorde die zei dat ik morgenvroeg weer aan het werk moest en het weekend bijna voorbij was, voelde ik afgelopen zondag een opwindend kriebeltje in mijn buik.

Ik heb namelijk een beslissing genomen! Eigenlijk had ik dit al een tijdje, maar heeft het even geduurd voordat ik ook echt de knoop kon doorhakken. 10 jaar geleden begon ik mijn eigen kinderdagverblijf, vanuit een enorme passie. Na jaren keihard werken loopt de zaak fantastisch en merkte ik dat het ondernemersbloed weer begon te borrelen. Tijd voor iets nieuws! Ik ben minder op de groep gaan werken zodat ik optimaal van Goos kon genieten en om mij te focussen op nieuwe plannen. Ik begon aan twee studies die ik bijna afgerond heb; vitaliteitscoach & voedingsconsulent. Totaal iets anders, maar dit past zo goed bij mij. Dit is waar ik op dit moment mijn passie is voel en mijn energie uit haal!

Waar ik normaal op maandag ochtend om 6.45u op de fietst stapte om een dagje te werken tussen de kids, sprong ik vandaag ruim twee uurtjes later in het zonnetje op de fiets…trappend naar mijn nieuwe werkplekje; nieuwe dromen najagen! Je zult begrijpen dat ik borrel van de energie! Wat is dit lekker zeg!

 


Blog #6 Goedemorgen lekker geslapen?

Lees: Hoe jouw slaap gedrag invloed heeft of jouw focus

Hey goeiemorgen! Heb je lekker geslapen? Het lijkt zo’n standaard vraag, maar onderschat niet hoe belangrijk hij is. Wees je er eens van bewust en stel jezelf de vraag: Hoe goed slaap ik eigenlijk?

Vooral nu de klok een uurtje is terug gegaan, en je er misschien toch iets bewuster van bent. Of wanneer je hebt bedacht om deze maandag ochtend weer in te zetten voor een nieuw doel. Want dat is toch waar we de maandag ochtend vaak voor willen gebruiken. En dan nu echt 😉
Maar weetje? Lukt het je maar niet om je doelen te bereiken? Houd je het elke keer een weekje vol voordat je je weer terug valt in gewoontes?
Ga slapen! Echt het klinkt zo simpel, en dat is het natuurlijk niet, helaas ik had je best wat beter nieuws willen brengen deze maandag ochtend!
Maar wanneer jij een slaapschuld hebt, dus niet voldoende slaapt, heeft dat direct heel veel invloed op jouw focus. En deze heb je wel nodig tijdens het behalen van jouw doelen!

Denk er dus eens over na en stel jezelf een aantal vragen; Hoe slaap ik? Val ik goed in slaap? Ben ik vaak wakker? Word ik uitgerust wakker ’s ochtends? Heb ik koffie nodig gedurende dag? Heb ik na de lunch vaak een dipje of doezel je vaak weg?

Misschien kom jij wel tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal niet zo goed gesteld is met je slaap, want het aantal uur dat je slaapt is niet zo relevant, het gaat erom hoe jij je voelt, ben je fit?

Denk je er eens over na? Want je bent wat je slaapt, en wellicht houdt jij dat dieet een stuk beter vol wanneer je beter gaat slapen! Ik ben benieuwd!


Blog #5 Een dagje zonder vlees

Lees: Je kunt de eiwitten heus wel uit iets anders halen dan alleen maar kip en biefstuk.

Vlees, eigenlijk is het voor veel mensen nog steeds normaal om iedere dag minstens 1 stuk vlees te eten en dan het liefst bij de warme maaltijd. Het vooroordeel is dat vooral mannen behoefte hebben aan een lekker groot stuk vlees… mroaw! Het is niet erg, en het is heus hartstikke lekker. Ik denk ook niet dat we er iets aan kunnen doen. Wij zijn ermee groot geworden. Het is een gewoonte. Maar wat is er nou zo leuk aan gewoontes? Nou precies, je kunt ze veranderen! En dat kun je helemaal zelf.
Deze blog schrijf ik puur vanuit mijn eigen ervaring omdat ik, toen ik zwanger was, gewoon echt maar dan ook écht geen trek meer had in vlees. Mijn vriend nog wel en dat was ook prima. Nu ben ik inmiddels alweer 7 maanden niet meer zwanger en is de gewoonte om vlees te eten dus geen gewoonte meer. Ook mijn vriend eet inmiddels veel minder vlees. Bij hem komt dit echt niet door de hormoontjes, maar vanwege duurzaamheid. Oftewel; een beter milieu begint bij jezelf.

De term vegetariër vond ik vroeger altijd een beetje een vies woord. Misschien kwam dat door de argumenten waar ze vaak mee smeten. Je kent de verhalen wel over dierenleed enzo.
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het eten van minder vlees. Geef het beestje een naampje, semi-vegetariër ofzo. Er zijn natuurlijk allerlei redenen te bedenken om minder vlees te eten. Die van ons is duurzaamheid. Wist je bijvoorbeeld dat een stukje kipfilet van 300 gram 1170 liter water kost? En wat dacht je van een biefstukje per kilo 15.500 liter water. En dat terwijl er dagelijks 5000 mensen sterven door een tekort aan schoon drinkwater. Hoe bizar is dat?

Er zijn natuurlijk ook redenen te bedenken om ‘gewoon’ vlees te blijven eten. Zoals: eh het is gewoon lekker? Yep! On point! Maar geloof me, de vleesvervangers van tegenwoordig zijn ook f%cking lekker! Zoal dan wel niet lekkerder en dat is geen grap! Misschien geniet je wel veel meer van je stukje vlees wanneer je het niet meer iedere dag eet.
Ook hoor ik vaak dat je vlees simpelweg nodig hebt, want waar haal ik anders mijn eiwitten vandaan? Hallo! Kom jij eens onder die steen vandaan. Zullen we even een lijstje maken? Komt íe:

 Sojabonen: Eiwit: 22 gram per 100 gram
 Tempeh: Eiwit: 12 gram per 100 gram
 Tofu: Eiwit: 12 gram per 100 gram
 Linzen: Eiwit: 10 gram per 100 gram
 Zwarte bonen: Eiwit: 9 gram per 100 gram (gekookt)
 Pinda’s en pindakaas: Eiwit: 6 gram per handje (of 2 eetlepels pindakaas)
 Wilde rijst: Eiwit: 4 gram per 100 gram (gekookt)
 Kikkererwten: Eiwit: 7,5 gram per 100 gram
 Aardappels: Eiwit: 4 gram in 1 gemiddelde aardappel
 Spruitjes: Eiwit: 3,8 gram per 100 gram

En nu ben ik benieuwd… Ben je enigszins getriggerd om minder vlees te gaan eten? Al is het maar 1 dag in de week, dan ben je al een held! (en nee niet op geitenwollensokken).


#4 Vakantie kilo’s

Lees: Hoe snel je de kilo’s er weer aan ‘vreet’ terwijl je zoveel moeite hebt gedaan om ze kwijt te raken!

De vakantie is weer afgelopen en ik hoor het veel om mij heen. Eigenlijk herkend iedereen het wel denk ik: Lang de vakantie kilo’s!
Waarschijnlijk hoor je er al genoeg over om je heen of van jezelf, maar ik wil er toch even een blogje aan wijden.

Hoe zit het nou precies met dat eeuwige ‘gezeur’ om die vakantiekilo’s? Laten we eens beginnen bij het begin. Ik denk zo’n beetje in januari. De goede voornemens worden ingezet, en naarmate de lente dichterbij komt hoor en zie je de bekende oneliners alweer voorbij komen zoals: ‘Summer body’s are made in winter’ en ‘bikiniproof’ worden.
We gaan dus met z’n alle keihard aan het werk om in de zomer zelfverzekerd* en met een paar kilo’s minder in onze bikini te shinen op het strand.
Is dit niet gelukt? Nou vrees dan niet, er zijn nog allerlei tips and trics te vinden om ervoor te zorgen dat ook jij nog even last minute met een bikiniproof lijf het hete strand op kan.
En anders gooi je er toch gewoon nog even een crash dieetje tegen aan ?

Zo dus dat! Dat was even een paar maandjes hard werken he? Gekut met die weegschaal, weer geen kilo’s eraf, al dat lekkers laten staan, etentjes die ineens een stuk minder gezellig zijn, want ja, ik was net zo lekker bezig en dat moet ik weer uit eten gatver!
Maar waarschijnlijk is het je toch gelukt! Gefeliciteerd! Want nu kan jij de aankomende 3 weken lekker op vakantie al die kilo’s + waarschijnlijk wat extra’s er weer lekker aan vreten! Whoppa! Dag bikini body! En hallo kut gevoel!

Oke nu ben ik wellicht wel een beetje aan het overdrijven, maar ik denk dat de meeste mensen zich hier toch wel enigszins in kunnen herkennen. Het is ook ontzettend lastig. Afvallen is moeilijk, en het volhouden is een discipline die nou eenmaal niet makkelijk is. Maar als je het zo doet als hierboven beschreven staat dan weetje sowieso dat het niet werkt. Hoe dan wel? Ja ook ik heb geen kant-en klare oplossing voor je. Maar wat je goed moet begrijpen is dat afvallen geen quik fix is. Althans niet voor de lange termijn.
Ik zet hieronder wat tips op een rijtje, wellicht dat het je kan helpen:

1. Wat is je wens? Je weet vaak niet zo goed wat je wilt en hoe je het wilt. Je weet wat je kent. Denk nou eens goed na wat je nou écht zou willen bereiken.
2. Het resultaat, is dat écht wat je wilt? Wat is er anders als je bv 5 kilo bent afgevallen? Wat verandert er als je fitter bent? En wat is fit worden voor jou? Wil je lekker sporten of ga je voor een sixpack? Maak het eens concreet voor jezelf.
3. Wat zijn jouw obstakels? Wat is haalbaar voor jou? Probeer er eens achter te komen wat werkt voor jou, en wat houdt je tegen? Waar ging het eerder fout en hoe wil je dat nu anders doen?
4. Ben je eruit? Maak dan een plan voor jezelf! Je zult zien dat afvallen vaak niet het doel op zich is, dat je nier perse gelukkig wordt van een paar kilo lichter in je bikini rond lopen. En dat het daarom ook mis gaat op vakantie. Je bent je doel weer kwijt. Denk aan de lange termijn.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het je wel lukt om een paar kilo af te vallen, maar dat die kilo’s er in een korte tijd ook weer bij zitten. Dan kan het dus dan dat je je in eerste instantie moet focussen op hoe het komt dat je het niet volhoudt in plaats van het afvallen. Pak dat probleem eerst eens aan voordat je weer de strijd met de kilo’s aan gaat.

Zoals je kunt lezen komt er naar mijn idee veel meer bij kijken. Wanneer je niet happy bent met je lijf, of met hoe je je voelt probeer dan eens te kijken naar hoe je dat kunt veranderen. Vitaal in het leven staan levert je zoveel meer op. Kiezen voor een gezonde levensstijl waardoor je je zoveel beter kunt voelen. En die persoon jij dus, en die levensstijl neem je ook gewoon mee op vakantie. Dus ja lekker genieten, maar als het goed is doe jij dat thuis ook al, dus hoeven die extra kilo’s er op vakantie ook niet aan te vliegen. Thuis vreet je je toch ook niet helemaal vol? Gewoon lekker die balans, ook op vakantie!

• Yeah right ?! Bijna iedereen voelt zich onzeker in bikini ja óók die vrouwen waar jij jaloers naar ligt te kijken op het strand!

 


#3 Afbouwen, ongesteld worden en jurkjes scoren!

Lees hoe ik met gespannen borsten vaste klant werd op de retour afdeling van de bijenkorf…

Sjezus wat een hitte! Beste lekker hoor dat zomerse klimaat, maar dan moet je wel iets hebben om aan te trekken. Ik was op mijn fitst en slankst voordat ik zwanger werd, #fitgirl. Dus mijn nieuw aangeschafte zomergaderobe met maatje xs was erg leuk voor één zomer. Nu heb ik een postpartum lichaam, om die term er nog maar eens lekker in te knallen. En dan heb ik het nog niet eens over mijn bosten gehad.

Dat borstvoeding geven is trouwens toch ook wel een dingetje. Ja, ik riep altijd dat ik wel heel graag borstvoeding wilde geven MAAR het moest vooral géén gedoe worden. 3 maandjes, dat is wel prima, kan ik daarna weer lekker mezelf zijn en wijntjes drinken ect. Blijkt dus helemaal niet zo makkelijk te zijn. Dat stoppen wilde ik eigenlijk helemaal niet. Ik moest wel, want ik produceerde te weinig, dus ik ben als een malle gaan kolven. 6x per dag werden mijn tepels eraf gezogen in die kolf en de voedingen gingen ook gewoon door. Met een beetje geluk had ik aan het einde van de dag voldoende voor 1 flesje. ‘Nou, ga toch gewoon een voeding vervangen met kunstvoeding’ zei de aardige mevrouw bij het consultatiebureau. Kunstvoeding? Ben je gek! Als eigenaresse en groepsleidster van een kinderdagverblijf heb ik heel wat moeders meegemaakt die aan het afbouwen waren met de borstvoeding. Ik vond het geen gezeur, maar begreep nooit zo goed waarom kunstvoeding zo’n ding was. Het is natuurlijk ook geen ding, want er is helemaal niets mis met kunstvoeding. Als klonk het uit mijn mond als een soort van vergif. Maar mijn mannetje had alleen nog maar mijn borstvoeding binnen gekregen en dat wilde ik eigenlijk nog wel even zo houden voor de komende 10 jaar. Hmm hmm, 10 jaar ja.

Oké oké, die eerste fles was even lastig, maar meneertje gaf geen kik en ik accepteerde dan maar met mijn kin op mijn borst dat het prima was zo. Inmiddels is de vriezer leeg, kolf ik nog 1x per dag en drinkt ons mannetje iedere ochtend nog uit mijn borst, mijn lievelingsmomentje. Oh ja, en soms ’s avonds nog even voor het slapen gaan. Maar goed we hadden het over mijn zomergaderobe…

Er bleef dus niet veel over om aan te trekken, sterker nog, ik haalde het niet eens in mijn hoofd om mijn xs’jes van zolder te halen. Dan maar even wat nieuws scoren voor de time being. Kijk, en daar ging het mis. Na je bevalling wil je nét even iets anders. Maar wat dan net even iets anders is, dat weet je eigenlijk niet precies. Zo bestelde ik tijgerprint jurken, roze omslagjurkjes met panters erop, een knalgele jurk en als kers op de taart een schitterende lange Fabienne Chapot jurk met bloemetjesmotief. Status? Ze zijn allemaal weer netjes retour gegaan. Mijn vriend zag onze slaapkamer veranderen in een pashokje en ik voelde me nergens goed genoeg in. Ik ruilde de ene jurk in voor wéér een nieuwe en besloot hem te houden. Of toch niet? Ik ben er nog steeds niet over uit. Bij de bijenkorf herkennen ze mij in middels op de retour afdeling. Lang leve de bijenkorfcard met een retour termijn van 30 dagen.
Oh en aangezien ik weer ongesteld ben geworden, met alle kwaaltjes die daar weer bij komen kijken, en ik me nu dik, lelijk en vadsig voel, ga ik volgende week wel weer verder opzoek naar een geschikte jurk voor mijn fantastisch mooie postpartum body!

 


#2 Mommy back on track!

Lees hoe mijn spiegelbeeld het won van de weegschaal…

Ja hoor, we zijn er weer! Back on track, want hey: je bent een fit girl of je bent het niet.
Ik ben het niet meer hoor, maar was het zeker wel voor mijn zwangerschap. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ook gesport, alleen zijn die keren op één hand te tellen. Ik had geen trek, dus heel veel eten deed ik niet. Dat dat wel een beetje mijn redding geweest mag duidelijk zijn.
Ik kwam niet mega veel aan, maar heb ook niet op de weegschaal gestaan. Ik gok een kilootje op 10? Of misschien wel 15.

Na mijn bevalling daarentegen kreeg ik wél trek, en niet zo’n klein beetje ook. Ik denk serieus dat de meeste kilo’s er in mijn kraamtijd bij zijn gekomen. Zonde? Ben je gek! Ik ben zo weer back in shape!
Na zo’n 2 maanden begon het weer te kriebelen, of nou ja kriebelen, mijn spiegelbeeld werd een beetje irritant. Of eigenlijk iets te groot. Ik wilde ook niet te streng zijn voor mezelf want hey, je hebt immers een topprestatie geleverd en dan hoef je echt niet weer in je oude maatje xs te passen.
Ik weet überhaupt niet of dat nou het juiste doel is. Nee, doe maar niet. Ik begon dus weer, net zoals vroeger, met mijn gezonde levensstijl. Dit houdt in dat ik dagelijks mijn eten track. Dat was weer even confronterend, want oeps, er gingen toch wel veel koolhydraten en vetjes mijn mondje in.

Anyway, de kilo’s vlogen eraf en ik werd iedere dag weer een beetje blijer met mezelf. Tot afgelopen zaterdag. Het meetmomentje kwam er weer aan en oh, wat had ik me goed gedragen. Ik had mezelf dagelijks een schouderklopje gegeven hoor, petje af! Vol goede moed stapte ik op de weegschaal en wat denk je wat? Precies. 0 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed. 0 kilo. Sip en zwaar teleurgesteld kroop ik terug in bed, vol met verwijten aan mezelf. Maar ik had het toch zo goed gedaan? Wacht eens even, ik voelde me ook ontzettend goed totdat ik op de weegschaap stapte. Een uurtje later stond ik in mijn fijne bloemetjesjurkje voor de spiegel. Mijn spiegelbeeld zei heel wat anders dan mijn weegschaal eerder die dag! Wat een lekker wijf en wat zie je er goed uit? -2 kilo minimaal! Hoppa zo kan het dus ook!

Wees dus niet te streng voor jezelf, helemaal niet in een periode waarin je lichaam nog vol met hormonen zit. Alles op zijn tijd.


#1 De grote wereldwijde club ‘moeders’ genoemd!

Lees hoe datgeen waar ik altijd tegen aan schopte veranderde in mijn eigen waarheid…

Vier maanden na de bevalling. Ze noemen het postpartum. Vier maanden geleden had ik nog nooit van het woord gehoord, nu lees ik het overal. Dat zegt wel iets over mijn leventje op dit moment. Of je het nu wilt of niet, je bent moeder geworden dus je leven veranderd. Ik was zo’n vrouw die altijd riep dat ik niet zo’n moeke zou gaan worden, mezelf niet zou mengen in die laffe sportclubjes voor vrouwen die net bevallen zijn, en dat overbezorgde gedoe over je baby… come on!! Dat is écht niets voor mij.

Ik kan er nu wel heel hard om lachen ja, om mezelf in dit geval. Ik ben namelijk wél zo geworden en weet je? Ik kan er helemaal niets aan doen. Sterker nog; ik wil er niet eens iets aan doen. Het is gewoon zo. Het hoort erbij en het is stiekem best fijn ergens bij te horen. Bij die hele grote wereldwijde club die moeders heet. Ook ik sta nu op zaterdagochtend in het park te kletsen met mijn medeclub genoten over het afbouwen van de borstvoeding terwijl we aan het powerwalken zijn, want hardlopen, dat mag nog niet. Ook ik roep lichtelijk geïrriteerd tegen mijn vriend dat het flesje niet warm genoeg is, want dat vindt hij veel lekkerder. En de eerste dag bij de opvang was ook voor mij ook een hel, ook al is het mijn eigen kinderdagverblijf.

Vier maanden oud is mijn kleine lieve mannetje nu. Blijken alle clichés toch zo ongelooflijk waar. Ik weet zeker dat alle new born mommy’s nu volmondig ‘ja’ roepen! Onlangs heb ik besloten om te gaan bloggen. Precies, weer zo’n mommy blog. Ook ik ben ze gaan lezen gedurende mijn zwangerschap, want ja dat clubje der herkenning is toch wel fijn in deze bijzondere periode in je leven lees: Ei-de-lijk iemand die je begrijpt!